- kakas
- hagyma
- fokhagyma
- sárgarépa
- fehérrépa
- zeller
- karalábé
- zöldborsó
- zöldpaprika
- újkrumpli
- paradicsom
- fűszerpaprika
- darált pritamin paprika
- só
- olaj/libazsír
Elkészítés:
Nagyon finom leves készül a kakas húsából.
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/03/becsinalt-kakasleves-majgaluskaval.html
Mossuk meg a feldarabolt kakast.
A levesbe az aprólékot, far-hátat, mellcsontot, nyakat, lábat és belsőségeket tegyük.
A combot, szárnyat, mellehúsát tegyük félre, ebből pörkölt, sült vagy ragu készülhet.
Egy kevés olajon vagy libazsíron kezdjük el dinsztelni az apróra vágott hagymát, majd a tűzről levéve tegyük bele a fűszerpaprikát.
Keverjük át egy kanálka vízzel, hogy ne égjen le a paprika, majd beletehetjük a húst.
Pár percig kevergetve pirítsuk körbe a húst, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk.
Sózzuk meg, adjuk hozzá a fokhagymát, zöldpaprikát, paradicsomot és egy kanálka házi darált pritamint.
Főzzük addig, amíg majdnem megpuhul a hús.
Ezalatt készítsük elő a zöldségeket, a sárgarépát, fehérrépát, karalábét, zellert.
Adjuk a zöldségeket a leveshez, nagy csokor petrezselyem is menjen bele, finom ízt ad.
Végül a zöldborsót is a leveshez adjuk.
Mélyhűtött borsó is tökéletesen megfelel.
Utoljára az új burgonya kerüljön bele, mert az nagyon hamar megpuhul.
Kóstoljuk meg, sózzuk, ha szükséges.
Még negyed óra és elkészül ez a csodás és nagyon tartalmas leveske.