2020. március 21., szombat

Zöldborsós kakasleves

Hozzávalók:


  • kakas
  • hagyma
  • fokhagyma
  • sárgarépa
  • fehérrépa
  • zeller
  • karalábé
  • zöldborsó
  • zöldpaprika
  • újkrumpli
  • paradicsom
  • fűszerpaprika
  • darált pritamin paprika
  • olaj/libazsír



Elkészítés:


Nagyon finom leves készül a kakas húsából.

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/03/becsinalt-kakasleves-majgaluskaval.html



Mossuk meg a feldarabolt kakast.


A levesbe az aprólékot, far-hátat, mellcsontot, nyakat, lábat és belsőségeket tegyük.


A combot, szárnyat, mellehúsát tegyük félre, ebből pörkölt, sült vagy ragu készülhet.


Egy kevés olajon vagy libazsíron kezdjük el dinsztelni az apróra vágott hagymát, majd a tűzről levéve tegyük bele a fűszerpaprikát.


Keverjük át egy kanálka vízzel, hogy ne égjen le a paprika, majd beletehetjük a húst.


Pár percig kevergetve pirítsuk körbe a húst, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk.
Sózzuk meg, adjuk hozzá a fokhagymát, zöldpaprikát, paradicsomot és egy kanálka házi darált pritamint.


Főzzük addig, amíg majdnem megpuhul a hús.

Ezalatt készítsük elő a zöldségeket, a sárgarépát, fehérrépát, karalábét, zellert.


Adjuk a zöldségeket a leveshez, nagy csokor petrezselyem is menjen bele, finom ízt ad.


Végül a zöldborsót is a leveshez adjuk.
Mélyhűtött borsó is tökéletesen megfelel.


Utoljára az új burgonya kerüljön bele, mert az nagyon hamar megpuhul.


Kóstoljuk meg, sózzuk, ha szükséges.


Még negyed óra és elkészül ez a csodás és nagyon tartalmas leveske.