- üveges gomba
- hagyma
- libazsír
- kolozsvári füstölt szalonna
- sárgarépa
- fehérrépa
- zeller
- zöldpaprika
- paradicsom
- só
- törött bors
Elkészítés:
Akkor is remek gombalevest készíthetünk, ha nincs otthon friss gombánk.
Kapható a boltokban egy üveges, vegyes erdei gombát tartalmazó finomság.
Kolozsvári szalonnával dobjuk meg az ízeket.
Kevés zsíron kiolvasztjuk a szalonnát, majd eltávolítjuk.
A maradék zsíron megfuttatjuk az apróra vágott hagymát.
Sárgarépát, fehérrépát, zellert tisztítunk és apróra daraboljuk.
A hagymához adjuk és átpirítjuk.
Zöldpaprika és paradicsom is kerül bele,
amelyet a zöldséghez adunk.
Most sózzuk, borsozzuk.
Egy kevés vízzel megfőzzük a zöldségeket.
Végül beletesszük a leszűrt és leöblített gombát is.
Összeforraljuk.
Hamar elkészül így a nagyon intenzív ízű finom leveskénk.