- főtt fehérpecsenye
- burgonya
- sűrített paradicsom
- olaj
- kis darabka hagyma
- liszt
- só
- cukor
Elkészítés:
A főtt hús mártással gyerekkorom óta kedvenc ételem és családom is nagyon szereti ezt a finom eledelt.
Az ököruszály levesben leírtak alapján elkészítjük a húslevest.
Kiemeljük az egy darabban főtt fehérpecsenyét.
Kissé állni hagyjuk, majd felszeleteljük.
Sós vízben főtt burgonya kerül mellé.
A hús puha és szaftos.
Klasszikus nagymamaféle paradicsommártással kínáljuk.
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/04/paradicsommartas.html
Természetesen másfajta mártással is tálalhatjuk, egres, alma, meggy, ribizli esetleg fokhagyma, kapor vagy tormamártás is nagyon jól megy ehhez az ételhez.
De azért a paradicsommártással olyan békebeli napközis finomságot kínálhatunk.