- marhahús ( fehérpecsenye )
- fafül gomba
- hagyma
- fokhagyma
- gyömbér
- sárgarépa
- kaliforniai paprika
- olaj
- kínai ötfűszer
- édes chiliszósz
- gombaszósz
- szezámolaj
- korianderlevél
- udon tészta
- só
Elkészítés:
Nagyon szeretjük a távol-keleti ízeket, a kínai, thai és vietnami ételeket a megfelelő - immár itthon is kapható - egzotikus fűszerek segítségével a magam módján elkészítem.
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/08/kinai-otfuszeres-zoldsegek.html
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/04/kinai-sult-zoldseg.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/05/kinai-csirke-sult-zoldseggel-tesztaval.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/04/zoldseges-sertes-karaj-kinai-modon.html
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/04/kinai-narancsos-csirkeragu.html
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/04/kinai-ananaszos-csirke.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/02/kinai-zoldseges-kelbimbo.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2019/02/kacsalab-kinai-modra.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/04/hagymas-borju-kinai-modra.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/12/sertes-sziv-kinaiasan.html
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/11/kinai-csillaganizsos-kiralyrak.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/01/kinai-szezammagos-csirkefalatok.html
Ezúttal egy finom húsos, zöldséges tésztaételt kreáltam.
Az ököruszály levesben leírt módon elkészített fehérpecsenyéből távol-keleti ihletésű étel is készült.
A hús egy részét paradicsommártással tálaltam,
míg a maradékot kisebb darabokra vágtam fel.
Egy kanálka olajon a wokban pirítani kezdtem a húst.
Megszórtam az ötfűszerrel.
Édes chiliszószt adtam hozzá.
Ezúttal hagyma, fokhagyma. gyömbér, sárgarépa és kaliforniai paprika volt a zöldség.
Természetesen bármilyen egyéb zöldséget választhatunk.
A szeletekre vágott hagymát előzőleg egy kanálka olajon megdinszteltem.
Most a húshoz adjuk.
Kevergetve átpirítjuk.
A fafül gombát még előző nap vízbe áztattam be.
Eltávolítjuk a vastag gyökérrészeket és falatnyi darabokra vágjuk.
A megtisztított sárgarépából zöldséghámozó segítségével keskeny csíkokat vágunk.
A paprikát, gyömbért, fokhagymát is felszeleteljük.
Kínai gombaszószt és leheletnyi szezámolajat is teszünk bele.
Belekerül a paprika, a gyömbér és a fokhagyma is.
Megsózzuk és két perc alatt kevergetve átpirítjuk a zöldségeket.
Végül friss korianderrel is megszórjuk.
Ne főzzük túl ezt a ragut, a hús már eleve főtt, csak a zöldségeket kell roppanósra sütni.
Síkosan ruganyos udon tésztával kínáltam.
Az előírás szerint kifőzött tésztát leszűrjük, elkeverjük egy kanál olajjal és megsózzuk.
A ragut a tésztára halmozzuk.
Chiliszósszal meglocsoljuk a tetejét.
Az udon tészta helyett soba tészta is nagyon illik ehhez az ételhez, de természetesen bármilyen tésztával elkészíthetjük.
Másfajta főtt hús, esetleg maradék felhasználására is jó ez a recept.
Akkor jó, ha jó fűszeres és egy cseppet csípős is a ragu.