2020. március 30., hétfő

Krémsajtos palacsinta tekercsek

Hozzávalók:


  • krémsajt 
  •  vagy tejföl +joghurt
  • zöldhagyma
  • petrezselyem 
  • kapor
  • füstölt lazac
  • csemege uborka
  • citrom
  • zöldpaprika
  • koktélparadicsom
  • gépsonka
  • sajt
  • zöldpaprika
  • kaliforniai vagy kápia paprika
  • retek
  • snidling



Elkészítés:

Nagy kedvencünk a palacsinta tekercs különféle sós ízesítéssel.

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/04/lazacos-kremsajtos-palacsinta-tekercs.html

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/04/zoldfuszeres-sajtkremes-tekercs.html

Krémsajtot vásárolunk vagy készítünk magunk is.
Hihetetlenül egyszerű a krémsajt előállítása, csak tejföl és joghurt szükséges hozzá.
lásd: http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/03/kremsajt.html


Kaporral, petrezselyemmel, újhagymaszárral, sóval, pici citromlével illatos zöld fűszerkrémet készítünk egy késes aprítóban.


Összekeverjük a krémsajt nagyobbik felével.
Egy kisebb adagot félreteszünk.


Illatos nagyon friss krémet kapunk.


A tepsiben megsütött palacsintát kitekerjük és megkenjük a zöld krémmel.
Füstölt lazac szeleteket terítünk rá.
Hosszában az egyik szélére csemege uborkákat helyezünk, innen kezdjük meg a feltekerést.


A másik oldalra citromszeleteket és kapor levélkéket teszünk.


Az uborkák mellé szép zöld paprika szeleteket állítunk.


Elkezdjük feltekerni a palacsintát.


Tekerés közben mindig jó vastagon megkenjük az oldalát.


Ha körbetekertük, akkor már csak díszíteni kell.


Füstölt lazac rózsákkal, petrezselyemmel, koktélparadicsommal megrakjuk a tetejét.




A másik tekercset is kiterítjük, megkenjük a zöld krémmel és gépsonka szeleteket terítünk rá.


A hosszabbik oldalra sajt darabokat, piros színű kaliforniai paprika csíkokat és kapor levélkéket teszünk.

Feltekerjük a palacsintát, folyamatosan kenjük a zöld krémmel és színes zöldpaprika darabkákkal szórjuk.


Ha feltekertük, akkor a kimaradt fehér krémmel kenjük be a külsejét.


Ezt is feldíszítjük tetszés szerint koktélparadicsommal, retekkel, színes zöldpaprika darabokkal, snidlinggel és kaporral.


Büféasztalunk egyik finom és rendkívül dekoratív  finomsága lehet.


Hűtsük be és felszeletelve kínáljuk.