- zúza
- hagyma
- olaj/zsír
- fokhagyma
- kurkuma
- curry por
- gyömbérpor
- cayenne bors
- paradicsom
- paradicsompüré
- só
Elkészítés:
Szeretjük a zúzát, legyen az csirke, kacsa, liba vagy pulyka.
A pörköltön kívül bátran lehet ízesíteni egzotikus fűszerekkel is, mert nagyon jól áll neki.
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/06/zuzaporkolt.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/02/libazuza-porkolt.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/10/currys-zuzaporkolt.html
Ezúttal csirkezúzát készítünk.
A megtisztított zúzát félbe vagy kisebb darabokra vágjuk.
Olajon vagy zsíron hagymát dinsztelünk.
Ezúttal gyömbér, kurkuma, cayenne bors és curry kerül a fokhagyma mellé.
A fűszereket a hagymára tesszük.
Pillanatok alatt isteni illat lesz a konyhában, az egyszerű zúza különleges finomsággá lényegül át.
A zúza is a fűszerek után megy.
Egy kevés paradicsom és egy-két kanál sűrített paradicsom is kerül bele.
Megsózzuk és felöntjük annyi vízzel amennyi éppen ellepi.
Kis lángon lefedve puhára főzzük.
Finom, sűrű mártásos ételt kapunk, amelyet rizzsel, tésztával, nokedlivel, tarhonyával fogyaszthatunk.