- kelkáposzta
- tök
- zsír
- fokhagyma
- hagyma
- füstölt szalonna
- só
- bors
- kömény
- kaffir lime szósz
- édes chili szósz
Elkészítés:
A kelkáposzta gyakran szerepel az étlapunkon, számtalan módon elkészíthetjük.
Sok benne a vitamin és ásványi anyag.
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/01/kelkaposzta-fozelek.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/07/uj-kelkaposzta-fozelek.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/07/szalonnas-uj-kelkaposzta.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2019/02/sult-kacsa-kelkaposzta-agyon.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/03/zoldseges-sult-kelkaposzta.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/06/sult-hal-szalonnas-kelkaposztaval.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/07/kelkaposztas-sargarepas-hagymas-teszta.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/08/rakott-kel-gerslivel.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/12/kolozsvaris-kelkaposztas-teszta.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/12/sult-oldalas-kelkaposztaval.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/02/kelkaposzta-salata.html
Ezúttal az új kelkáposzta egy kis zsenge tökkel együtt készült.
A megtisztított kelt és a tököt is nem túl kicsi darabokra vágjuk.
Egy gondolatnyi zsíron füstölt szalonnát olvasztunk ki, majd hagymát, fokhagymát dinsztelünk.
Hozzáadjuk a kelkáposztát.
Sózzuk, borsozzuk és őrölt köménnyel ízesítjük.
Egy kis pikáns ízt csempészünk bele az édes chili és a kaffir lime-os chili szósz hozzáadásával.
Ezekből a szószokból már egy kevés is nagyon feldobja az ízeket.
Tegyük bele a tököt is.
Egy kevés vízzel kis lángon, lefedve főzzük puhára a zöldségeket.
Ha kell sózzunk utána.
Én a főzés vége felé szoktam még beletenni egy kevés félretett nyers kelkáposztát, amely így éppen csak roppanósra fő.
Így az állagok is változatosak lesznek.
Nagyszerű köret sültek, fasírtok mellé.