Hozzávalók:
- 0,5 kg rizs
- 1 fej hagyma
- 1 ek olaj
- 2 db színes zöldpaprika
- 1-2 db paradicsom
- 2 marék zöldborsó
- só
- pici sáfrány/sáfrányos szeklice
- mokkáskanál ételízesítő
- petrezselyemzöld
Elkészítés:
A wokban készítjük, mert a rizses ételeket nagyszerűen lehet ebben az edényben főzni.
A felhevített olajon megfuttatjuk az
apróra vágott hagymát, majd beletesszük a szintén apróra vágott zöldpaprikát
is. Legyen szép színes.
2 percig kevergetve sütjük, majd
kissé megpirítjuk benne a többször, váltott vízben megmosott és
leszűrt rizst.
Megsózzuk és hozzáadjuk a kis darabokra vágott paradicsomot, a sáfrányt
ha van, ha nincs, akkor a jóval olcsóbb sáfrányos szeklicéből csippentünk
bele egy keveset.
Pici ételízesítőt is teszünk
bele.
Felöntjük annyi vízzel, amennyi jól
ellepi, majd lefedve, kis tűzön főzzük úgy 10-15 percig.
Ekkor beletesszük a petrezselyem felét, a zöldborsót (lehet
fagyasztott is) és, ha kell, egy kicsi vízzel még felöntjük.
Újabb 10-15 perc alatt készre főzzük.
Kellemes, nem túl fűszeres ízű rizs
lesz, ami jól illik a fűszeresebb húsokhoz.
Én a currys zúza mellé és a tejfölös
gombapaprikás mellé kínáltam.
Természetesen petrezselyemmel illik
megszórni.