Hozzávalók:
50-75 dkg zöldborsó
3-4 db sárgarépa
2-3 db fehérrépa
1 kicsi karalábé
3-4 db burgonya
1 db paradicsom
1 db zöldpaprika
petrezselyemzöld
½ fej hagyma
1 ek. olaj
1 tk. fűszerpaprika
0,5 l tej
só
1 tk ételízesítő
1-2 db leveskocka
Elkészítés:
Az olajon megfuttatjuk az apróra vágott
hagymát, elkeverjük benne a fűszerpaprikát és adunk hozzá 1-2 ek. vizet.
Beletesszük a karikára vágott répákat, a
kockára vágott karalábét, a szintén apróra vágott paradicsomot és zöldpaprikát.
Fűszerezzük a leveskockával és/vagy
ételízesítővel.
Később megízleljük és, ha kell,
utána sózunk.
Egy pohár vizet öntünk rá és fedő alatt
10-15 percig főzzük.
Ekkor beletesszük a friss vagy
fagyasztott zöldborsót és a kis kockákra vágott burgonyát.
Felöntjük egy kis vízzel, ami ellepi.
Kb. 10-15 perc alatt a borsó és a
burgonya is megpuhul.
Ekkor beleöntjük a tejet és egyet
forralunk a levesen.
Tálaláskor megszórjuk petrezselyem
zölddel.