2013. október 7., hétfő

Zöldborsóleves másképp



Hozzávalók:


50-75 dkg zöldborsó
3-4 db sárgarépa
2-3 db fehérrépa
1 kicsi karalábé
3-4 db burgonya
1 db paradicsom
1 db zöldpaprika
petrezselyemzöld
½ fej hagyma
1 ek. olaj
1 tk. fűszerpaprika
0,5 l tej
1 tk ételízesítő
1-2 db leveskocka

Elkészítés:



Az olajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, elkeverjük benne a fűszerpaprikát és adunk hozzá 1-2 ek. vizet.
Beletesszük a karikára vágott répákat, a kockára vágott karalábét, a szintén apróra vágott paradicsomot és zöldpaprikát.
Fűszerezzük a leveskockával és/vagy ételízesítővel.
Később megízleljük és, ha kell,  utána sózunk.



Egy pohár vizet öntünk rá és fedő alatt 10-15 percig főzzük.


Ekkor beletesszük a friss vagy fagyasztott zöldborsót és a kis kockákra vágott burgonyát.
Felöntjük egy kis vízzel, ami ellepi.

Kb. 10-15 perc alatt a borsó és a burgonya is megpuhul.

Ekkor beleöntjük a tejet és egyet forralunk a levesen.


Tálaláskor megszórjuk petrezselyem zölddel.