- 1 kg burgonya
- 2-3 dkg vaj
- 4-5 dl tejföl
- 10 dkg reszelt sajt
- só
Elkészítés:
Ezt az ételt mikróban készítjük.
Egy mélyebb tűzálló tálat kivajazunk és 1-2 kanál tejföllel kikenünk.
Uborka gyaluval beleszeleteljük a meghámozott, jól megmosott burgonyát.
Először 1-2 db-t gyalulunk le.
Megsózzuk, meghintjük reszelt sajttal és egy kis tejföllel megkenjük.
Folytatjuk a rétegezést, amíg tart a hozzávalókból.
Tetejére tejföl kerüljön.
Mikróba téve legerősebb fokozaton kb. 15-20 percig mikrózzuk.
Ellenőrizzük, ha a kés könnyen átmegy a burgonyán, akkor készen is van.
Ugyanígy készítem ezt az ételt cukkiniből is.
Kaprot is szoktam beletenni.
Nagyon finom, könnyű köretet kapunk,amely magában is fogyasztható.