2013. október 22., kedd

Spenótos, tejszínes tészta

 
Hozzávalók:
  • 0,5 kg friss spenót
  • 2-4 dkg vaj/margarin
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • bors
  • őrölt köménymag
  • reszelt szerecsendió
  • csipet sáfrány
  • pici ételízesítő
  • 0,5 l főzőtejszín 
  • 0,5 kg csavart tészta
  • 2 ek. olaj



Elkészítés:

Először a spenótot megtisztítjuk, leszárazzuk, többször váltott vízben jól lemossuk, ne maradjon homok rajta.


Lecsöpögtetjük, majd forrásban lévő vízbe dobjuk.
Amint elmerül és habosan felforr, máris leszűrjük és félretesszük.
  
Kifőzzük a tésztát, lehet csiga, csavart, kagyló, masni, tollhegy – mindegy, csak jó fogkeményre főzzük, ne legyen túlfőzve.
Kevés olajjal, sóval összekeverjük, éppen csak, hogy ne ragadjon össze.

Most felhevítjük a vajat, beletesszük az őrölt köményt, a  borsot, pici sáfrányt, majd reszelünk bele egy kis szerecsendiót és beletesszük a zúzott fokhagymát.


Kevergetjük pár pillanatig, majd hozzáadjuk a kissé megvágott, lecsöpögtetett spenótot.

Megsózzuk és egy gondolatnyi ételízesítőt is teszünk bele.


Elkeverjük és 2 percig főzzük.

Majd beleöntjük a tejszínt is.


 Felforraljuk.


Végül beleforgatjuk a tésztát is.


Egyet forraljuk és már készen is van.