Hozzávalók:
- 0,5 kg friss spenót
- 2-4 dkg vaj/margarin
- 3-4 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- őrölt köménymag
- reszelt szerecsendió
- csipet sáfrány
- pici ételízesítő
- 0,5 l főzőtejszín
- 0,5 kg csavart tészta
- 2 ek. olaj
- só
Elkészítés:
Először a spenótot megtisztítjuk, leszárazzuk, többször váltott vízben jól lemossuk, ne maradjon homok rajta.
Lecsöpögtetjük, majd forrásban lévő vízbe dobjuk.
Amint elmerül és habosan felforr, máris leszűrjük és félretesszük.
Kifőzzük a tésztát, lehet csiga, csavart, kagyló, masni, tollhegy – mindegy, csak jó fogkeményre főzzük, ne legyen túlfőzve.
Kevés olajjal, sóval összekeverjük, éppen csak, hogy ne ragadjon össze.
Most felhevítjük a vajat, beletesszük az őrölt köményt, a borsot, pici sáfrányt, majd reszelünk bele egy kis szerecsendiót és beletesszük a zúzott fokhagymát.
Kevergetjük pár pillanatig, majd hozzáadjuk a kissé megvágott, lecsöpögtetett spenótot.
Megsózzuk és egy gondolatnyi ételízesítőt is teszünk bele.
Elkeverjük és 2 percig főzzük.
Majd beleöntjük a tejszínt is.
Felforraljuk.
Egyet forraljuk és már készen is van.