Hozzávalók:
- ½ fej hagyma
- 1 db kápia paprika
- pici darabka füstölt kolbász
- 1 ek olaj
- 4-5 db paradicsom
- 50-75 dkg savanyú káposzta
- petrezselyemzöld
- só
Elkészítés:
Az olajon megfuttatjuk a szeletekre
vágott hagymát, rádobjuk a paprika szeleteket is és, ha van, hozzáadjuk a
füstölt kolbász darabkákat is.
Ez el is maradhat, de jó ízt ad neki, ha
beletesszük.
Hozzáadjuk a savanyú káposztát és
elkeverjük.
Végül belerakjuk a darabokra vágott
paradicsomot is.
Megsózzuk.
Petrezselyemmel megszórjuk.
Nem főzzük agyon, akkor jó, ha ropogós.
Köretnek, de magában is nagyon finom,
pikáns étel.
Ha a kész káposzta egy részéhez
pár kanál kész pörköltet adunk, és netán egy kis tejfölös habarással
megbolondítjuk, akkor pillanatok alatt könnyű egytálétellé alakíthatjuk át.