Hozzávalók:
- 50 dkg cérnametélt
- 4 tojás
- 50 dkg tehéntúró
- 0,5 l tejföl
- 1-2 citrom reszelt sárga héja
- 1 zacskó vaníliás puding
- 0,5 l tej
- 2 cs. vaníliás cukor
- 1 cs. mazsola
- édesítő/cukor ízlés szerint
- pici vaj/margarin
- kevés zsemlemorzsa
Elkészítés:
Előírás szerint nem túl puhára kifőzzük
a tésztát.
A túrót krumplinyomóval összetörjük.
A pudingot a tejjel és a vaníliás
cukorral elkészítjük, nem baj, ha hígabb, mint általában a puding.
Még melegen belekeverjük duzzadni a
meleg víz alatt leöblített, majd lecsepegtetett mazsolát.
Elkeverjük a tésztával.
A tojás sárgákat édesítővel és egy pici
cukorral, valamint a tejföllel elkeverjük.
Hozzáadjuk a túróhoz, beletesszük a reszelt citromhéjat és ezt is a
tésztához keverjük.
A tojás fehérjét egy csipet sóval kemény
habbá verjük és óvatosan először csak egy kis részét jól elkeverve, majd a
többit is jó levegősen belekeverjük a tésztába.
Egy tepsit vajjal vagy margarinnal
kikenünk és vékonyan megszórjuk a zsemlemorzsával.
Belesimítjuk a tésztát.
A tetejére is szórunk egy kis
zsemlemorzsát.
180 C fokos sütőben készre sütjük.
Amint szépen pirul a teteje, készen is
van.
Eltér a klasszikus recepttől, mert nem
teszek alá, fölé réteslapot.
Így is finom és hamar készül.