- csirkecomb
A páchoz:
- bors
- só
- fokhagymapor
- burgonya keményítő
A panírhoz:
- liszt
- keményítő
- 2 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tk. szódabikarbóna
- csapott tk. fűszerpaprika
- pici olaj
- tej
A mázhoz:
- 1 ek. szójaszósz
- méz
- pici barnacukor
- csípős piros arany vagy chili
- darált pritamin paprika
- rizsecet
- pici szezámolaj
- paradicsom sűrítmény
- víz
- szezámmag
Elkészítés:
Ezt az ételt csirkemellből szokták készíteni,de mi nem szeretjük a mellet, ezért filézett csirkecombból készítettem el.
A megmosott és szárazra törölt húst falatnyi darabokra vágjuk.
Egy kis száraz pácot készítünk, a keményítőt összekeverjük a sóval, őrölt borssal és fokhagymaporral.
Másmilyen ételkeményítőt is használhatunk.
Beleforgatjuk a húst.
Legalább egy fél órát hagyjuk érni.
Ezalatt elkészítjük a masszát a panírozáshoz.
Lisztet és keményítőt kb. egyforma mennyiségben elkeverünk szódabikarbónával, 1 csipet fűszerpaprikával ( ez el is maradhat ).
Pici só is mehet még bele.
2 tojással összekeverjük.
Egy kanálka olajat adunk hozzá és apránként annyi tejjel hígítjuk, hogy galuska sűrűségű legyen.
Tej helyett víz is megfelel.
Alaposan beleforgatjuk a bepácolt húst.
Bő olajban szép pirosra sütjük.
Lapáttal forgassuk a sütés közben, hogy minden oldala jól átsüljön.
Közben elkészítjük a pácot:
A szójaszószt, kevés barna nádcukrot, mézet, piros aranyat, darált pritamin paprikát, 4-5 ek. passzírozott paradicsom sűrítményt, rizsecetet, pár csepp szezámolajat összekeverünk a zúzott fokhagymával és kb 1/2 dl vízzel.
A wokban pár percig forraljuk, hogy besűrűsödjön.
Teszünk bele szezámmagot és azzal is forraljuk 1 percig.
A tűzről levéve beleforgatjuk a kisütött húst.
Megszórhatjuk még egy kis szezámmaggal.
Rizzsel vagy tésztával kínáljuk.