Hozzávalók:
- csirke comb filé
- burgonya
- liszt
- tojás
- só
- őrölt fehér bors
- fokhagyma
- olaj
Elkészítés:
A borzas húsok lényegében burgonya tésztában kisütött ételek.
Vagyis tócsnis finomságok, amelyek készülhetnek bármilyen fajta húsból, de zöldségeket is panírozhatunk ily módon.
A burgonyát lecserélhetjük más zöldségre is, például cukkinire vagy sárgarépára.
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/03/matrai-borzas-hus.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/05/matrai-borzas-sertes-szelet.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/01/cukkinis-borzas.html
Most kicsontozott csirke combot sütöttünk.
A megtisztított burgonyát nyersen lereszeljük.
Lehet a reszelő kisebb vagy nagyobb oldalán is.
A lisztet a tojással elhabarjuk, hogy körülbelül nokedli sűrűségű tésztát kapjunk.
Zúzott fokhagymát, sót és őrölt fehér borsot teszünk bele.
Most belekeverjük a levétől kinyomkodott burgonyát is.
A megsózott, borssal megszórt comb filét lisztbe forgatjuk.
Majd belenyomkodjuk a sűrű burgonyás masszába.
Maradjon bőven tészta a húson.
Minél vastagabb a bunda, annál ízletesebb lesz a pecsenyénk.
Olajon mindkét oldalát kisütjük.
Ügyeljünk arra, hogy ne legyen nagyon forró a zsiradék, hogy a vastag bunda alatt a hús is kellőképpen átsülhessen.
Az első oldalát süssük fedő alatt.
Csepegtessük le a kisült szeleteket.
Bármilyen körettel, salátával tálalhatjuk, de vigyázzunk, mert a család titokban rájár majd az isteni husikára!