2013. március 10., vasárnap

Mátrai borzas hús

Hozzávalók:


  • sertés comb
  • 1,5 kg burgonya
  • 4 tojás
  • liszt
  • bors
  • fokhagyma



  • olaj

Elkészítés:

Igazából ez egy isteni tócsniba bújtatott husi.

Sertéscombból, diójából készítettem, de lehet lapockából, csirkéből, pulykából is készíteni.


A húst kicsit kiveregetjük, besózzuk és lisztben megmártjuk.

A meghámozott, megmosott burgonyát a legkisebb lyukú reszelőn gyorsan lereszeljük.
Majd kinyomkodjuk belőle a levét.


Egy tálban lisztet, tojást, sót, törött borsot keverünk össze és a burgonyareszeléket is hozzákeverjük.
Zúzott fokhagymát adunk hozzá.

A pontos mennyiséget nehéz megmondani, de olyan nokedli tészta állagú legyen a massza.

A belisztezett húst ebben a masszában megforgatjuk és a kezünkkel bele is nyomkodjuk egy kicsit.

Közepesen forró olajban, az első oldalát fedő alatt sütjük, mint a rántott húst.
Megfordítjuk és pirosra sütjük.


Franciasalátával, svéd gombasalátával és cole slaw  salátával kínáltam.