2013. március 10., vasárnap

Fokhagymás sült borjúmáj



Hozzávalók:
  • 75 dkg borjúmáj
  • 6-8 gerezd fokhagyma
  • bors
  • kakukkfű
  • bazsalikom
  • majoránna,
  • rozmaring
  • oregánó
  • füstölt szalonna
  • bacon szeletek



Elkészítés:


Az ereket kivágjuk a májból, jól lemossuk, majd szárazra töröljük papírtörlővel.


Hosszában félbe-harmadába vágott fokhagymagerezdekkel sűrűn megtűzdeljük a májat.

Éles késsel kis lyukat vágunk és a kés mentén könnyen beledugjuk a fokhagymákat a májba.

Most az összekevert fűszerekkel körben jól bekenjük a májat.


Egy nagy fólia papírra egymás mellé fektetjük a füstölt szalonnát és a bacon csíkokat.
Erre tesszük a májat és körbetekerjük a szalonnákkal.


Végül a fóliát is szorosan feltekerjük és hengerré formázzuk.
Tepsibe rakva 40 perc alatt puhára sütjük a májat 170-180 C fokos sütőben.


Melegen-hidegen is finom.