2013. március 10., vasárnap

Svéd gombasaláta


Hozzávalók:
  • 50 dkg gomba
  • 1 dl olaj
  • 1 db hagyma
  • 1 kis boboz paradicsompüré
  • törött bors
  • 2-3 db babérlevél
  • csipet cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • pár csepp citromlé




Elkészítés:



Az olajon megdinszteljük a kis kockákra vágott hagymát.
Tegyük bele a babérlevelet is.


Beletesszük a nem túl vékony szeletekre vágott gombát.

Megsózzuk, borsozzuk és egy addig pároljuk, amíg minden levét el nem főtte.

Ekkor belekeverjük a paradicsompürét.
A doboz ½ dl vízzel kiöblítjük és ezt is hozzáadjuk.


Beletesszük a reszelt citromhéjat.
Én egy kevés sárga citromhéjat is tettem még bele.

Nagyon pici kakukkfüvet, rozmaringot és majoránnát adunk hozzá. 
Én a paradicsomos ételekhez szeretem ezeket a mediterrán fűszereket, de azért ne vigyék el az ízét!

Végül egy kis citromlével savanyítjuk.



Jól behűtve tálaljuk.