2013. március 24., vasárnap

Tejberizs

Hozzávalók:

  • 1 bögre rizs
  • 1 bögre víz
  • 3 bögre tej
  • édesítő/cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1/2 citrom sárga héja


Elkészítés:

A rizst többször, váltott vízben átmossuk.

A tejes lábasban feltesszük forrni a bögre vizet, beleszórjuk a sót és beledobjuk a jól megmosott citrom sárga héját.


Amikor a víz forr, beletesszük a rizst.
Elkeverjük és kis lángon, fedő alatt addig főzzük, amíg a rizs a vizet fel nem szívja.

Ekkor hozzáöntjük a tejet, beletesszük a vaníliás cukrot és a cukrot/édesítőt.
Takarék lángon, fedő alatt készre főzzük.
Maradjon krémes, ne főzzük túl, ha lezárjuk a gázt, a rizs még akkor is tovább fog dagadni.

Magában is nagyon finom, de lehet kakaóval, fahéjjal, porcukorral, esetleg egy kevés baracklekvárral tálalni.