Hozzávalók:
- 60 dkg sertéscomb
- 2 csokor petrezselyem
- őrölt bors
- kardamom
- őrölt koriander
- 2+1 db hagyma
- ecet
- só
- darabka gyömbér
- 1 db csillagánizs
- 3 db szegfűszeg
- csipet fahéj
- chili paprika
- ½ citrom/lime
- halszósz
- újhagyma
- 4 db leveskocka
- piros kápia parika
- koriander zöld
- rizstészta
Elkészítés:
Előző este a húst megmossuk, apró kockákra vágjuk.
Sok borssal, sok vágott petrezselyemzölddel, csipet őrölt
kardamommal és korianderrel összekeverjük és a hűtőbe tesszük.
1-2 fej hagymát vékony szeletekre vágunk és ecetes vízbe
tesszük.
Adunk hozzá még egy kis csípős piros aranyat és őrölt borsot.
Összekeverjük és szintén a hűtőben érni hagyjuk másnapig.
A legjobb egy csavaros befőttesüvegben betenni, úgy a
szaga sem jön ki.
Másnap egy teflonban szárazon megpirítunk egy fej negyedelt hagymát, kevés gyömbért, szegfűszeget, csillagánizst, csípős paprikát.
Majd a megpirított ételt és az összes fűszert egy fazékba tesszük és felöntjük
vízzel.
Hozzáadjuk a húsleves kockákat, a citromhéjat, öntünk
bele halszószt és jól kiforraljuk a levest.
Közben a húst egy wokban szárazon, kevergetve megpirítjuk,
majd lefedve addig sütjük, amíg a levét el nem fövi.
Egy kisebb fazékban külön 2-3 perc alatt kifőzzük a rizstésztát.
Tálaláskor teszünk a tányérba tésztát, húst, néhány darab
salátalevelet, újhagymát, csípős paprikát, pár szeletke piros színű kápia
paprikát is, a színe miatt.
Rámerjük a levest.
Most az ecetes hagymából is teszünk rá, egy kis ecetes lé
is menjen rá.
Végül citromkarikával és petrezselyem zölddel, friss
koriander levéllel díszítem.
Másféle húsból, csirkéből, marhából is készíthetjük.
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)