2013. március 10., vasárnap

Tőkehalmájas saláta

Hozzávalók:


  • 2 doboz tőkehalmáj
  • 4 db főtt tojás
  • 1 db narancs
  • 1/2 kígyóuborka 
  • 2 db paradicsom
  • 10 szem koktél paradicsom
  • 1-2 db kápia paprika 
  • 1 vöröshagyma
  • 1 kis lilahagyma
  • fejes saláta
  •  
  • fehér bors
  • rozmaring
  • citromlé
  • citrom sárga héja
  • petrezselyemzöld


Elkészítés:



A tojásokból kemény tojást főzünk, lehűtjük, meghámozzuk és negyedekre vágjuk.

Az uborkát, paradicsomot, paprikát, narancsot, hagymákat kis kockákra vágjuk.
Saláta levelet is tépkedtem bele.



A tőkehalmájakról egy kis tálba öntjük a finom halolajat.
Ebbe tesszük a sót, törött borsot, a citromlevet és az apróra vágott citromhéjat.
Szórunk bele egy kis rozmaringot.
Kaporral is készíthetjük.

Három saláta levélből kis fészket rakunk és ebbe halmozzuk bele a salátát.
Tojásdarabokkal, koktélparadicsommal egészítjük ki.
Most tesszük bele az apró darabokra vágott tőkehalmájat.
Nem kevertük előbb bele, mert akkor összetörne...



Petrezselyemmel díszítjük.
Hűtőbe tesszük.

Tálaláskor kanalazzuk rá az olajos öntetet.