- 2 doboz tőkehalmáj
- 4 db főtt tojás
- 1 db narancs
- 1/2 kígyóuborka
- 2 db paradicsom
- 10 szem koktél paradicsom
- 1-2 db kápia paprika
- 1 vöröshagyma
- 1 kis lilahagyma
- fejes saláta
- só
- fehér bors
- rozmaring
- citromlé
- citrom sárga héja
- petrezselyemzöld
Elkészítés:
A tojásokból kemény tojást főzünk, lehűtjük, meghámozzuk és negyedekre vágjuk.
Az uborkát, paradicsomot, paprikát, narancsot, hagymákat kis kockákra vágjuk.
Saláta levelet is tépkedtem bele.
A tőkehalmájakról egy kis tálba öntjük a finom halolajat.
Ebbe tesszük a sót, törött borsot, a citromlevet és az apróra vágott citromhéjat.
Szórunk bele egy kis rozmaringot.
Kaporral is készíthetjük.
Három saláta levélből kis fészket rakunk és ebbe halmozzuk bele a salátát.
Tojásdarabokkal, koktélparadicsommal egészítjük ki.
Most tesszük bele az apró darabokra vágott tőkehalmájat.
Nem kevertük előbb bele, mert akkor összetörne...
Petrezselyemmel díszítjük.
Hűtőbe tesszük.
Tálaláskor kanalazzuk rá az olajos öntetet.
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)