2013. március 2., szombat

Chilis bab

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús, sertés és pulyka
  • 2 ek. olaj
  • 2 db konzerv vörösbab
  • 1 db konzerv kukorica
  • 10 dkg gersli
  • 1 db hagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 piros kápia paprika
  • 1 db csípős paprika
  • 1 közepes doboz paradicsompüré
  • pici cukor/édesítő
  • 1 pici balzsamecet
  • 1 kk. római kömény
  • 1 kk. őrölt koriander
  • 1/2 kk. cayenne bors
  • 1/2 kk. oregáno
  • 1/2 kk. kakukkfű
  • 1/2 kk. őrölt fahéj


Elkészítés:




Egy ek. olajon megdinszteljük a darált húst, amíg ki nem fehéredik és morzsássá nem válik.
Hozzáadjuk a kis kockákra vágott kápia paprikát, a csípős paprikát, a fokhagymát, a fűszereket: 
a római köményt, a koriandert, a cayenne borsot, az oregánót, a kakukkfüvet, a fahéjat.


 Felöntjük a kevés vízzel elkevert paradicsompürével, pici chili szószt is teszünk bele.


Elkeverjük és lefedve fél órát főzzük.

Közben egy másik kis fazékban, egy kevés sós vízben majdnem puhára főzzük a többször leöblített gerslit.
Majd leszűrjük és a raguhoz keverjük.

Végül beleöntjük a leöblített és leszűrt kukoricát és vörös babot.


Megízleljük, ha kell utánafűszerezünk.

Petrezselyemmel és kevés koriander levéllel megszórva forrón tálaljuk.