2013. március 24., vasárnap

Fruzsi mangós ráksalátával töltött avokádója

Hozzávalók:

  • 4 db avokádó
  • 1 db mangó
  • 1/4 póréhagyma
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 0,5 kg királyrák
  • petrezselyem
  • citrom
  • mustár
  • majonéz
  • bors
  • vaj
  • fokhagyma
  • cukor/édesítő
  • salátalevél
  • paradicsom


Elkészítés:




A megtisztított rákokat vajon fokhagymával és petrezselyemmel megpirítjuk.



Sózzuk, borsozzuk.
Majd apróra vágjuk.





A mangót apró kockákra vágjuk.



Apróra vágott póréhagymával, petrezselyemmel és reszelt citrom héjjal összekeverjük a rákot és a mangót.


Kevés majonézt mustárral, sóval, borssal, édesítővel és citromlével ízesítünk és a salátával összeforgatjuk.



Saláta levélre helyezzük a félbevágott, megtisztított kaliforniai paprikát és beletöltjük a salátát.






Az avokádókat kevés citromlével meglocsoljuk, majd szintén megtöltjük a salátával.

Paradicsommal, petrezselyemmel, mangó szeletekkel és egész pirított rákokkal díszítjük.