- 2 nagy doboz tejföl
- 2 nagy doboz joghurt
Elkészítés:
Egy tálban gyors mozdulatokkal, hogy ne nagyon törjük meg a hozzávalók állagát, összekeverjük a tejfölt és a joghurtot.
Egy fazékra rátesszük a tésztaszűrőt, erre patyolat tiszta kendőt vagy bármilyen sűrű szövésű anyagot teszünk.
Én vadonatúj Vileda törlőkendőt használok.
Beleöntjük a keveréket, felül kicsit megcsomózzuk és hűvös helyen hagyjuk lecsöpögni.
Folyamatosan csöpög ki belőle a savó.
Addig hagyjuk, amilyen sűrűségű krémsajtot szeretnénk.
Nekem másnapra elég sűrű lett.
Ezt az alapmasszát én mindig sósan használom, zöld fűszerekkel elkeverve.
Lehet édességhez mascarpone helyett is készíteni.
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)