2013. március 29., péntek

Csokis nápolyi

Hozzávalók:

  • 1 cs. ostya
  • 1 db Ráma margarin
  • 30 dkg cukor
  • 1 dl tej
  • 30 dkg tejpor
  • 2-3 púpos ek. kakaópor
  • 1 dl víz
  • 1 zs. zselain




Elkészítés:



A tejben felforraljuk a margarint és a cukrot.

Levesszük a tűzről és belekeverjük a kakaót és a tejport.



Egy ostyalapot finomra darálunk a robotgépben, és azt is a krémbe keverjük.

1 dl langyos vízben elkeverjük a zacskó zselatint és pár percig kevergetve feloldjuk.
A krémhez adjuk.

Egy botmixerrel selymesre keverjük az egészet.


Megvárjuk amíg már kellően besűrűsödik és a lapokat egyenletesen megkenjük.
A legfelső lapot nem kenjük be.

Egy tálcát teszünk rá és arra egy vízzel telt lábast.
Így lenyomtatva hagyjuk néhány óráig összeérni.


Tetszőlegesen felvágjuk.