2013. március 24., vasárnap

Pulykás rizseshús

Hozzávalók:

  • 2 db pulykanyak
  • 1 db pulykacomb
  • 1 db hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db zöldpaprika ( kápia)
  • 2 db paradicsom
  • 3 db fehérítő zellerszár
  • 2 tk. fűszerpaprika
  • őrölt kömény
  • majoránna
  • 2 ek. olaj
  • 0,5 kg rizs
  • bors


Elkészítés:

A megmosott húst feldaraboljuk.


A nyakakat a csontok közti rések mentén tudjuk elvágni.
A combról levágjuk a húst.
A húsos csontokat tegyük el a mélyhűtőbe, nagyon finom leves lesz belőlük.
A húst felkockázzuk és pörköltet készítünk.

Egy mélyebb lábasban az olajon megdinszteljük a hagymát, a tűzről lehúzva hozzáadjuk a fűszerpaprikát és 1-2 kanál vízzel elkeverjük.




Beletesszük a húst.
Kavargatva erős tűznél pirítgatjuk.



Megszórjuk kevés őrölt köménnyel, majoránnával, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és megsózzuk, borsozzuk.






Kevés vízzel felöntjük.

Fedő alatt, kis lángon majdnem puhára főzzük.





Most hozzáadjuk a megmosott rizst.



Hozzáadjuk az apró kockákra vágott kápia paprikát, paradicsomot és a darabokra vágott fehérítő zeller szárat.


Ismét megsózzuk és bőven felöntjük vízzel.
Elkeverjük,


Majd fedő alatt kb. 15 perc alatt a rizst is puhára főzzük.




Ne legyen száraz, maradjon inkább krémes, tocsogós, mert a rizs még az állás során is magába fogja szívni a levet.