Hozzávalók:
- zöldbab
- olaj/libazsír
- hagyma
- fokhagyma
- ételízesítő
- só
- kápia paprika
- krémsajt
- camembert sajt
- tejföl
- gersli (árpagyöngy)
Elkészítés:
Gyorsan elkészül ez a rakott zöldbab.
Friss és fagyasztott zöldbabból is készíthető.
A babot forrásban lévő vízbe tesszük.
Ételízesítőt és sót is tegyünk a főzővízbe.
Zsenge, egészben hagyott zöldbabom volt, amelyet korábban lefagyasztottam.
Egy zöldséges ragut készítünk, amelyhez gyönyörű piros kápia paprika is szükséges.
Kevés olajon vagy libazsíron hagymát, fokhagymát és kápia paprikát fonnyasztunk meg.
Leszűrjük a nem túl puhára megfőzött zöldbabot.
Többféle sajtot keverünk össze.
Nagyszerűen felhasználható a maradék camembert, krémsajt, háromszög sajt.
Villával összenyomjuk a sajtokat és tejföllel lazítjuk.
Egy kiolajozott/zsírozott jénai tálba fektetjük a bab felét.
Rásimítjuk a zöldséges ragut.
Puhára főzzük és leszűrjük az árpagyöngyöt vagyis gerslit.
Erre kenjük a sajtos krém nagy részét.
Végül rákerül a maradék zöldbab.
A maradék sajtkrémet pár kanál tejföllel elkeverjük és a bab tetejére kenjük.
Sütőben 180 C fokon átsütjük az ételt.
Nagyon könnyű, ízletes fogás.