Hozzávalók:
- 1 kg pacal
- 4 gerezd fokhagyma
- 1-2 db zöldpaprika
- 2 db sárgarépa
- petrezselyem
- 3-4 dl tejföl
- 1 tk. liszt
- só
- törött bors
- ecet
Elkészítés:
Általában pörköltet készítünk a pacalból,
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/08/nagyi-pacalporkoltje.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2021/07/pacalporkolt.html
de most egy különleges erdélyi levest készítettem.
Az egyszerűség kedvéért boltban kapható előfőzött pacalt használtam.
Két gerezd fokhagymát is tegyünk mellé.
Szép színes zöldpaprikát és ízlés szerint még további fokhagyma gerezdeket.
Egy kevés olajon futtassuk meg a feldarabolt paprikát.
Frissen őrölt borssal ízesítsük, illetve sózzuk, ha szükséges.
Két tojás sárgáját keverjünk simára a tejföllel.