Hozzávalók:
- bárányhús
- hagyma
- fokhagyma
- lila hagyma
- paradicsom
- fűszerpaprika
- sárgarépa
- burgonya
- zöldbab
- kapor
- só
- törött bors
- tejföl
- liszt
Elkészítés:
A bárányt nagyon szeretjük levesnek is elkészítve.
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/12/palocleves-baranybol.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/09/palocleves-baranybol-tarkonyosan.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/06/tarkonyos-baranyleves.html
Ha kifehéredett, akkor megsózzuk, megszórjuk törött borssal és fűszerpaprikával.
Ha minden puha, akkor egy kanálka lisztet simára keverünk tejföllel, egy kevés vízzel és behabarjuk a levest.
Fagyasztott babból is elkészíthetjük, amit mindig fagyottan tegyünk bele a forrásban lévő levesbe.