Hozzávalók:
- pecsenye kacsamáj
- hagyma
- liba/csirkezsír
- zöldpaprika
- kápia paprika
- pritamin paprika
- majoránna
- fűszerpaprika
- fokhagyma
- paradicsompüré/ketchup
- darált pritaminpaprika
- só
Elkészítés:
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/03/resztelt-csirkemaj.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/05/csirkemajas-hachis-parmentier.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/01/resztelt-sertesmaj.html
A resztelt máj most finom kacsamájból készült.
Ennek az ételnek a sok-sok dinsztelt hagyma adja meg az alapját.
Jóféle zsíron süssük félpuhára a szeletekre vágott hagymát.
Adjunk hozzá darált pritamin paprikát.
Ha szükséges egy pohárka vizet is adunk hozzá.
A felesleges részeket eltávolítjuk és hosszúkás csíkokra vágjuk.
zúzott fokhagymával elkeverjük.
Pár perc alatt készre főzzük.
A májat az alaphoz adjuk, frissen őrölt borssal megszórjuk és
Tört krumplival és uborka salátával kínáljuk.