- 25 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- csipet só
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 citrom leve + sárga héja
- 4 tojás
- 50 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- 1,25 dl tej
- 25 dkg mazsola
- porcukor
Elkészítés:
A vajat habosra keverjük és apránként hozzáadjuk a cukrot, majd a vaníliás cukrot és a sót is.
Hozzáadjuk a citromlevet, a citromsárga reszelt héját majd folyamatos keverés mellett, egyenként a tojásokat is.
A sütőporral elkevert lisztet a tejjel váltakozva belekeverjük.
Végül a megmosott és lecsepegtetett mazsolát is belekeverjük.
A tésztát egy előre jól kikent és kilisztezett kuglóf formába tesszük.
Ha szilikonos a forma, akkor nem kell kilisztezni.
Forró sütőben 50-60 percig sütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e már.
Akkor jó, ha már nem ragad a tűre a tészta.
A formából kivesszük a kuglófot és vaníliás porcukorral megszórjuk.
Nagyon finom ízű tészta.