- 0,5 kg lencse
- póréhagyma
- sárgarépa
- fehérrépa
- karalábé
- petrezselyem
- zeller
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 1 ek. olaj
- 1 db hagyma
- 1 csapott ek. liszt
- 2-4 gerezd fokhagyma
- 1 tk fűszerpaprika
Elkészítés:
A lencsét előző este beáztatjuk.
Másnap leszűrjük és forrásban lévő vízben feltesszük főni.
Dobunk mellé egy darabka póréhagymát.
A sárgarépát, fehérrépát, karalábét, paradicsomot, zöldpaprikát megtisztítjuk és karikára, kis darabokra vágjuk.
Ha a lencse félpuha, bezöldségeljük a levest.
Petrezselymet is teszünk bele.
Megsózzuk.
Készre főzzük a levest.
Elkészítjük a rántást.
Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát.
Hozzáadjuk a lisztet, majd a zúzott fokhagymát és végül levesszük a tűzről és a fűszerpaprikát is beletesszük.
Egy pohár hideg vízzel felöntjük, majd a levesbe keverjük.
Pár perc alatt jól kiforraljuk a levest.
Kevergessük közben, nehogy a liszt miatt leégjen.
Friss petrezselyemzölddel megszórjuk.