2015. május 30., szombat

Nagyi töltött csirkecombja és töltöttburgonyája

Hozzávalók:


  • csirke felső comb
  • burgonya
  • zsemle
  • hagyma
  • tojás
  • petrezselyem
  • vaj
  • zsír
  • füstölt szalonna
  • törött bors



Elkészítés:



Családunk kedvence a Nagyi készítette töltött hús, jó pirosra sült töltött burgonyákkal.

Hasonló módon készül a töltött szegy is, de lehet sertés dagadóval is sütni:

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/06/nagyi-toltott-borjuszegye-toltott.html

Ezúttal csirke felső combokból készült a sült.

A megtisztított combokat jól besózzuk és megtöltjük a töltelékkel.
Hideg zsírral kikent tepsire tesszük, a tetejére füstölt szalonna csíkokat helyezünk és fóliával letakarva készre sütjük.
Időnként saját zsírjával locsolgatjuk.


A töltelékhez vízbe áztatjuk a zsemléket, majd kicsavarjuk.
Villával szétnyomkodjuk a zsemléket és hozzáadjuk a tojásokat.
Ahány zsemle, annyi tojást használunk.
6-8 dkg vajon felhevítjük a hagymát, a rengeteg petrezselymet, sózzuk, törött borssal ízesítjük.




A megtisztított burgonyákat félbevágjuk, kivájjuk és púposan megtöltjük a töltelékkel,
majd kizsírozott tepsibe helyezzük.
Közéjük szórjuk a kivájt burgonyaforgácsokat is.



Egy-egy csík füstölt szalonnával is megkoronázzuk a burgonyákat.


A hússal együtt sütjük a burgonyát is.


Uborkasalátával, befőttel kínáljuk.