2017. augusztus 20., vasárnap

Rakott kovászos káposzta

Hozzávalók:  


  • 1 adag kovászos káposzta
  • 10-15 dkg gersli
  • csirke felső comb
  • bors
  • fokhagymapor
  • fűszerpaprika






Elkészítés:




Nyáron nem mulasztom el a kovászos káposzta elkészítését néhány alkalommal.

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/07/kovaszos-kaposzta.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2015/09/kovaszos-kaposzta-borju-oldalassal.html

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/07/kovaszos-kaposztas-csirkeporkolt.html

Most rakott egytálételt készítettem belőle.



A leszűrt káposzta felét szétterítettem egy tepsiben.



Hántolt árpagyöngyöt, vagyis gerslit többször leöblítettem, majd leszűrtem.


A felét rászórtam a káposztára.


A csirkecombokat megtisztítottam, megmostam és megszárítottam.


Megsóztam, majd őrölt borssal és szárított fokhagymaporral fűszereztem be a combok mindkét felét..



Bőrös résszel felfelé ráfektettem a káposztára.


Rászórtam a maradék gerslit.


Végül befedtem a maradék káposztával.
A savanyú levéből is öntöttem alá.Piros paprikával megszórtam és a sütőben készre sütöttem.
Tálaláskor tejfelt tettünk rá.
A káposzta isteni pikáns volt, a hús omlósra sült, de sajnos nem maradt időm fotózni a kész ételt, mert hamar elfogyott...