Hozzávalók:
Elkészítés:
Nyáron nem mulasztom el a kovászos káposzta elkészítését néhány alkalommal.
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/07/kovaszos-kaposzta.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2015/09/kovaszos-kaposzta-borju-oldalassal.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/07/kovaszos-kaposztas-csirkeporkolt.html
Most rakott egytálételt készítettem belőle.
A leszűrt káposzta felét szétterítettem egy tepsiben.
Hántolt árpagyöngyöt, vagyis gerslit többször leöblítettem, majd leszűrtem.
A felét rászórtam a káposztára.
A csirkecombokat megtisztítottam, megmostam és megszárítottam.
Megsóztam, majd őrölt borssal és szárított fokhagymaporral fűszereztem be a combok mindkét felét..
Bőrös résszel felfelé ráfektettem a káposztára.
Rászórtam a maradék gerslit.
Végül befedtem a maradék káposztával.
A savanyú levéből is öntöttem alá.Piros paprikával megszórtam és a sütőben készre sütöttem.
Tálaláskor tejfelt tettünk rá.
A káposzta isteni pikáns volt, a hús omlósra sült, de sajnos nem maradt időm fotózni a kész ételt, mert hamar elfogyott...
- 1 adag kovászos káposzta
- 10-15 dkg gersli
- csirke felső comb
- só
- bors
- fokhagymapor
- fűszerpaprika
Elkészítés:
Nyáron nem mulasztom el a kovászos káposzta elkészítését néhány alkalommal.
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/07/kovaszos-kaposzta.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2015/09/kovaszos-kaposzta-borju-oldalassal.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/07/kovaszos-kaposztas-csirkeporkolt.html
Most rakott egytálételt készítettem belőle.
A leszűrt káposzta felét szétterítettem egy tepsiben.
Hántolt árpagyöngyöt, vagyis gerslit többször leöblítettem, majd leszűrtem.
A felét rászórtam a káposztára.
A csirkecombokat megtisztítottam, megmostam és megszárítottam.
Megsóztam, majd őrölt borssal és szárított fokhagymaporral fűszereztem be a combok mindkét felét..
Bőrös résszel felfelé ráfektettem a káposztára.
Rászórtam a maradék gerslit.
Végül befedtem a maradék káposztával.
A savanyú levéből is öntöttem alá.Piros paprikával megszórtam és a sütőben készre sütöttem.
Tálaláskor tejfelt tettünk rá.
A káposzta isteni pikáns volt, a hús omlósra sült, de sajnos nem maradt időm fotózni a kész ételt, mert hamar elfogyott...