- 10 dkg vaj/margarin
- 2 tojás
- 1 bögre mák
- 1 bögre cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 bögre tej
- 1 bögre liszt
- 1 cs. sütőpor /20gr/
- 1 csipet só
- őrölt fahéj
- baracklekvár
- porcukor
Elkészítés:
Ez az a süti, amiből mindig dupla adagot készítek és sosem elég...
Készítsünk ki minden előre, mert nagyon gyorsan összeállítható ez a süti.
Egy kb. 3 dl-es bögrét használunk és mindössze egy keverő tálban készítjük a tésztát.
A cukorral habosra keverjük a vajat/margarint, majd hozzáadjuk a tojásokat és azzal is keverjük.
Beletesszük a csipet sót és vaníliás cukrot is.
Majd állandó keverés mellett váltakozva hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, tejet és mákot.
A végén beletesszük az őrölt fahéjat is.
Kóstoljuk meg, hogy jól lehessen érezni a fahéj ízét.
Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük a híg masszát.
180 C fokon kb. 40 perc - dupla adagnál kicsit tovább - sütjük.
Késheggyel ellenőrizzük, hogy átsült-e, ha már nem ragad, készen van.
Egy adagnál hosszában, dupla adagnál keresztben szoktuk elvágni a lapot, majd megkenjük jóféle házi lekvárral.
Én barack lekvárral szoktam, de bármilyen pikáns meggy, ribizli stb. lekvárral nagyon finom.
Visszahelyezzük a felső lapot és porcukorral meghintjük.
Kockákra vágva tálaljuk.
Reggelire tejjel, kakaóval szoktuk fogyasztani.