- 1kg csiperkegomba
- 20 dkg szegfűgomba
- 1 db hagyma
- 1 tk. fűszerpaprika
- 1-2 db paradicsom
- 1 db zöldpaprika
- só
- bors
- majoránna
- petrezselyem zöld
- 1 ek. olaj
- 1 ek. liszt
- 2 dl tejföl
- 1/2 citrom
ELKÉSZÍTÉS:
A gombákat megtisztítjuk és gyorsan leöblítjük.
(Tudom, általában nem ajánlják, de én nem bírom a homokszemeket, ezért
folyó víz alatt fürgén átöblítem.)
A csiperkegombákat felszeleteljük.
Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, fűszerpaprikával megszórjuk és
egy-két kanál vízzel felöntjük.
Zöldpaprikával és paradicsommal egy kis pörkölt alapot készítünk.
Most beletesszük először a csiperkegombát, kicsit pirítjuk, amíg a levét
kiereszti és el is fövi.
Most hozzáadjuk a szegfűgombát is.
Fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával.
Kb. 15-20 percig főzzük, majd a tejfölben elkevert liszttel besűrítjük.
Felforraljuk.
Kevés citromlevet adunk hozzá és néhány karikára vágott citromot is teszünk bele.
Petrezselyemmel megszórva kínáljuk.