Hozzávalók:
- 1 db nagyobb káposzta
- 50-70 dkg zöldpaprika
- 5-6 db hagyma
- só
- őrölt bors
- ecet
- őrölt köménymag
- édesítőszer
- 1 kk cukor
Elkészítés:
A káposztát megtisztítjuk, nyolcadoljuk,
majd vékony csíkokra szeleteljük.
Egy nagy fazékba/tálba tesszük és besózzuk,
mint az uborkasalátához szokás.
A zöldpaprikát megmossuk, szárától,
erétől megtisztítjuk és vékonyan karikára vágjuk.
Hozzáadjuk a káposztához és ezt is
meghintjük sóval.
Lehetőleg piros vagy zöld színű paprikát
tegyünk hozzá, úgy sokkal szebb lesz a salátánk.
Én kápiát tettem bele, ami nemcsak szép
piros, de jó ropogós és finom édes is.
Végül a megtisztított hagymát és
vékonyan felszeleteljük és a többi zöldséghez adjuk.
Ezt is megsózzuk.
Kicsit összeforgatjuk az egészet, majd
lefedve éjszakára hűvös helyre tesszük.
Másnap a fedőt kicsit elmozdítva könnyen
leönthetjük róla az összegyűlt sólevet.
Nem kell kicsavarni, mint az uborkát.
Egy fazékban vizet forralunk és
beízesítjük az ecettel borssal, köménnyel, valamint az édesítőszerrel.
Egy kanálka cukrot is adjunk hozzá, mert
az jól kiemeli az ízét.
Keverjük össze a salátával, hagyjuk egy
kicsit állni majd zárható üvegekbe téve a hűtőben hosszú ideig tárolhatjuk.
Nálunk hamar elfogy, mert nagyon üde,
friss és ropogós saláta.