2013. november 30., szombat

Bögrés mákos

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj/margarin
  • 2 tojás
  • 1 bögre mák
  • 1 bögre cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 bögre tej
  • 1 bögre liszt
  • 1 cs. sütőpor /20gr/
  • 1 csipet só
  • őrölt fahéj
  • baracklekvár
  • porcukor



Elkészítés:


Ez az a süti, amiből mindig dupla adagot készítek és sosem elég...


Készítsünk ki minden előre, mert nagyon gyorsan összeállítható ez a süti.
Egy kb. 3 dl-es bögrét használunk és mindössze egy keverő tálban készítjük a tésztát.

A cukorral habosra keverjük a vajat/margarint,  majd hozzáadjuk a tojásokat és azzal is keverjük.
Beletesszük a csipet sót és vaníliás cukrot is.

Majd állandó keverés mellett váltakozva hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, tejet és mákot.
A végén beletesszük az őrölt fahéjat is.
Kóstoljuk meg, hogy jól lehessen érezni a fahéj ízét.

Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük a híg masszát.


180 C fokon kb. 40 perc - dupla adagnál kicsit tovább - sütjük.
Késheggyel ellenőrizzük, hogy átsült-e,  ha már nem ragad, készen van.

Egy adagnál hosszában, dupla adagnál keresztben szoktuk elvágni a lapot, majd megkenjük jóféle házi lekvárral.
Én barack lekvárral szoktam, de bármilyen pikáns meggy, ribizli stb. lekvárral nagyon finom.


Visszahelyezzük a felső lapot és porcukorral meghintjük.


Kockákra vágva tálaljuk.


Reggelire tejjel, kakaóval szoktuk fogyasztani.