Hozzávalók:
- tarjaszeletek
- só
- bors
- őrölt köménymag
- fokhagyma
- füstölt szalonna
- paradicsom
- olaj
Elkészítés:
Csontos tarjából készítsük, mert így
sokkal jobb az íze.
A megmosott, megszárított hús széléről
levágjuk a felesleges zsírt és bevagdossuk néhány helyen, hogy sütés közben ne
pöndörödjön fel.
Kiolajozott tepsibe fektetjük a
szeleteket.
Ilyenkor megforgatjuk az olajban mindkét
oldalát.
Célszerű a fűszerezést is rögtön a
tepsiben végezni, így nem kell annyit mosogatni és a mellészóródott fűszer is a
tepsiben marad.
Sózzuk, borsozzuk és frissen őrölt
köménymaggal megszórjuk a húst.
Minden szeletre kenünk bőven zúzott
fokhagymát és lefedjük egy-egy szelet jóféle füstölt szalonnával.
Végül a tetejére jó vastag szelet
paradicsom szeleteket teszünk.
Lefedjük és 180-200 C fokos sütőben szép
pirosra sütjük.
Bármilyen körettel, salátával kitűnő.