- 75 dkg borjúhús
- 1-2 db hagyma
- 30-50 dkg zöldborsó
- 1-2 db zöldpaprika
- zsálya
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 db paradicsom
- 2-3 db újhagyma
- 4-8 szem szegfűbors
- petrezselyemzöld
- olaj
Elkészítés:
A megtisztított borjúhúst kis falatokra vágjuk.
Az olajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát.
Belerakjuk a húst és kevergetve addig sütögetjük, amíg a hús minden oldalán ki nem fehéredik.
Ekkor megsózzuk, borsozzuk és szárított zsályával fűszerezzük.
Beletesszük a darabokra vágott zöldpaprikát is.
Kevés vizet adunk hozzá.
Fokhagymát is teszünk bele.
Pár szem szegfűborsot adunk hozzá.
Paradicsomot és friss újhagyma karikákat is teszünk bele.
Közben kifejtjük a friss zöldborsót.
Természetesen mélyhűtött borsó is tökéletesen megfelel.
Ha már a hús puha, beletesszük a zöldborsót is.
Megízleljük és még egy kis zsályát és petrezselymet adunk hozzá.
Még egyszer összeforraljuk és készen van.