2015. június 27., szombat

Új káposztás vitamin saláta

Hozzávalók:


  • 1 fej új káposzta
  • 2-3 db sárgarépa
  • 3 szál újhagyma
  • 1-2 db színes zöldpaprika
  • 2-3 ek. céklalé
  • borecet
  • csipet cukor/édesítő
  • 1 löttyintésnyi olívaolaj



Elkészítés:










Amint megjelenik tavasszal az új káposzta, azonnal vitaminsalátákat készítünk belőle.

Számtalan változatban készítjük, mikor milyen kedvünk van.

A lényeg, hogy csupa friss, ropogós hozzávaló kerüljön bele.

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/04/ujkaposzta-salata.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/04/cukkinis-uj-kaposzta-salata.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/02/kaposztasalata.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/11/kaposztasalata.html


A káposztát keskeny csíkokra vágjuk.
Kicsit besózzuk és állni hagyjuk 10 percig, de nem csavarjuk ki.


A megtisztított sárgarépát szép szálasra lereszeljük.


A színes zöldpaprikát keskeny csíkokra vágjuk.


Az összekevert zöldségekre ráöntjük a céklalevet.
Ez lehet kész céklasaláta leve is.
Én pár karika nyers céklát kicsit megsóztam, leöntöttem egy kis borecettel, ami aztán rövid időn belül nagyon szép bordó levet engedett.
Ezzel a finom lével a salátámat rózsaszínűre színeztem.


Jól összekeverjük a salátát.


Egy kis friss újhagymát is karikáztam bele.


Megsózzuk, még egy kevés borecetet, csipet cukrot/édesítőszert adunk hozzá.
Pár csepp olívaolajjal ízesítjük.


Húsok mellé kínáljuk.