- 1 fej új káposzta
- 2-3 db sárgarépa
- 3 szál újhagyma
- 1-2 db színes zöldpaprika
- 2-3 ek. céklalé
- só
- borecet
- csipet cukor/édesítő
- 1 löttyintésnyi olívaolaj
Elkészítés:
Amint megjelenik tavasszal az új káposzta, azonnal vitaminsalátákat készítünk belőle.
Számtalan változatban készítjük, mikor milyen kedvünk van.
A lényeg, hogy csupa friss, ropogós hozzávaló kerüljön bele.
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/04/ujkaposzta-salata.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/04/cukkinis-uj-kaposzta-salata.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/02/kaposztasalata.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/11/kaposztasalata.html
A káposztát keskeny csíkokra vágjuk.
Kicsit besózzuk és állni hagyjuk 10 percig, de nem csavarjuk ki.
A megtisztított sárgarépát szép szálasra lereszeljük.
A színes zöldpaprikát keskeny csíkokra vágjuk.
Az összekevert zöldségekre ráöntjük a céklalevet.
Ez lehet kész céklasaláta leve is.
Én pár karika nyers céklát kicsit megsóztam, leöntöttem egy kis borecettel, ami aztán rövid időn belül nagyon szép bordó levet engedett.
Ezzel a finom lével a salátámat rózsaszínűre színeztem.
Jól összekeverjük a salátát.
Egy kis friss újhagymát is karikáztam bele.
Megsózzuk, még egy kevés borecetet, csipet cukrot/édesítőszert adunk hozzá.
Pár csepp olívaolajjal ízesítjük.
Húsok mellé kínáljuk.