- 50 dkg főtt borjúhús
- 1 kg burgonya
- 6-8 főtt tojás
- sós/kovászos uborka
- majonéz
- mustár
- citromlé
- só
- édesítő/cukor
- tejföl
Elkészítés:
Most borjúhúsból készítettem el a kedvenc orosz hússalátámat.
Persze bármilyen húsból kitűnő, de talán a marhahús még a másik legjobb választás.
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/06/orosz-hussalata.html
Ez csontos borjúnyak volt, amihez jó kis velős csontot hozzáadva isteni húslevest főztem és a főtt hús egy részéből készült a saláta.
A húst lefejtettem a csontól
és falatnyi darabokra szedtem szét.
Nagyon finom, szaftos húsi lett, benne volt a leves íze is.
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és felkockázzuk.
A főtt tojást és az uborkát is feldaraboljuk.
Az eredeti orosz receptben a sós uborka szerepel, de a mi kovászos uborkánk is megfelel hozzá.
A majonézből mustárral, sóval, édesítővel vagy cukorral, citromlével, valamint egy kis tejföllel finom mártást készítünk.
Ráöntjük a salátára, jól összekeverjük és behűtjük.
Ezúttal nem tettem bele zöldborsót.