- 5 tojás
- 20 dkg cukor
- 2 ek víz
- 5 ek. olaj
- 20 dkg liszt
- 2 tk. sütőpor
- 1/2 kg magozott meggy
- porcukor
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral géppel habosra keverjük.
Hogy jó habos legyen legalább 8-10 percig kell keverni.
Majd kanalanként hozzákeverjük a vizet és az olajat.
Majd a sütőporral elkevert lisztet is beleszitáljuk a tésztába, kanalanként adagolva és kézi habverővel keverve.
Óvatosan keverjük, vigyünk bele levegőt.
A kimagozott meggyet lisztbe forgatjuk, majd lerázzuk róla a lisztet.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a masszát és a tetejére szórjuk a lisztes meggyet.
Előmelegített sütőben 180 C fokon 35-40 percig sütjük.
Villát beleszúrva ellenőrizzük, hogy megsült-e.
Porcukorral meghintve kínáljuk.