- 3 db bébi nyers cékla
- 2-3 db narancs
- darabka friss gyömbér
- 3-4 szál újhagyma
- 1 ek. kukoricacsíra olaj
- 2 marék dió
- olívaolaj
- borecet
- só
- csipet cukor/édesítőszer
Elkészítés:
Gyakran készül céklás étel a mi konyhánkban.
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/12/dios-narancsos-cekla.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/03/narancsos-cekla.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/01/narancsos-cekla-mikroban.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/12/dios-ceklasalata.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/04/fokhagymas-citromos-ceklasalata.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2012/12/narancsos-ceklas-kaposzta-salata.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/12/vinyegret-salata.html
Ezúttal nyers bébicéklát készítettünk.
Meghámozzuk a céklát és uborkagyalun vékony szeletekre vágjuk.
Sóval és kevés borecettel úgy fél órán keresztül marinírozzuk a céklát.
Ezután szórunk rá egy kevés apróra vágott gyömbért.
Hozzáadjuk a darabokra vágott narancsot és a felkarikázott újhagymát is.
Ráöntjük az olajat, pici cukorral vagy édesítővel pikánsra ízesítjük a salátát.
Végül ízlés szerint jó sok diót adunk hozzá.
Összekeverjük és behűtjük.
Narancsszeletekkel és pár szál petrezselyem levéllel díszítve kínáljuk.