- pulykamell
- liszt
- só
- bors
- majoránna
- kakukkfű
- rozmaring
- fokhagyma
- olaj
Elkészítés:
Bármilyen hús jó hozzá.
Most pulykamellből készítettem.
A megmosott húst felszeleteljük nem túl vékonyra.
Az inakat keresztben pár vágással átvágjuk.
Megtöröljük a húst és besózzuk, borsozzuk.
Alaposan megszórjuk kakukkfűvel, majoránnával, rozmaringgal.
Picit megforgatjuk a lisztben, majd lerázogatjuk róla és forró zsírban mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
Amikor megfordítjuk sok-sok zúzott fokhagymát teszünk rá.
Kanállal kis olajat kanalazgatunk a húsra miközben sütjük. Ettől a fokhagyma is megsül és finom íze lesz.
Igazából frissen jó ez az étel.
A képen kelkáposztás spagettivel tálaltuk a sült húst.