Hozzávalók:
- maradék sült, főtt csirke
- kínai tészta
- 2 fej hagyma
- 1-2 ek. olívaolaj
- pár szál újhagyma
- színes paprika
- ½ ek. tamarind mártás
- 1-1,5 ek. hoysin szósz
- 1-2 ek. szójaszósz
- 1 ek. halszósz
- 1-2 tk. ötfűszer keverék
- só
Elkészítés:
Hamar megvan, nagyon finom és a maradék sült vagy főtt csirke felhasználásával pillanatok alatt elkészíthető étel.
Az olajon egy perc alatt megfuttatjuk a szeletekre vágott hagymát.
Beletesszük a fűszereket, a hoysin mártást, a tamarind mártást, az ötfűszer keveréket, majd a szójaszószt és a halszószt.
Beletesszük a fűszereket, a hoysin mártást, a tamarind mártást, az ötfűszer keveréket, majd a szójaszószt és a halszószt.
Hozzáadjuk a csíkokra vágott újhagymát, szép színes paprikákat és újabb egy percig kevergetve pirítjuk a zöldségeket.
Sem a zöldségeket, sem a tésztát ne főzzük túl, legyen roppanós.
Ha kell, sózzuk vagy egy csepp szójaszósszal ízesítjük.
Adjunk még hozzá az ötfűszer keverékből, legyen jó hangsúlyos az íze.
Adjunk még hozzá az ötfűszer keverékből, legyen jó hangsúlyos az íze.