2015. június 28., vasárnap

Csirke tésztával kínai módra


Hozzávalók:
  • maradék sült, főtt csirke
  • kínai tészta
  • 2 fej hagyma
  • 1-2 ek. olívaolaj
  • pár szál újhagyma
  • színes paprika
  • ½ ek. tamarind mártás
  • 1-1,5 ek. hoysin szósz
  • 1-2 ek. szójaszósz
  • 1 ek. halszósz
  • 1-2 tk. ötfűszer keverék


Elkészítés:



Hamar megvan, nagyon finom és a maradék sült vagy főtt csirke felhasználásával pillanatok alatt elkészíthető étel.



Az olajon egy perc alatt megfuttatjuk a szeletekre vágott hagymát.


Beletesszük a fűszereket, a hoysin mártást, a tamarind mártást, az ötfűszer keveréket, majd a szójaszószt és a halszószt.



Hozzáadjuk a csíkokra vágott újhagymát, szép színes paprikákat és újabb egy percig kevergetve pirítjuk a zöldségeket.



Most rálöttyintünk egy kis borecetet és hozzáadjuk a darabokra tépdesett csirkehúst is.


Jól összekeverjük és egyet rottyantunk rajta.


Végül belekeverjük az időközben kifőzött kínai tésztát is.



Sem a zöldségeket, sem a tésztát ne főzzük túl, legyen roppanós.
Elkeverjük és megízleljük.


Ha kell, sózzuk vagy egy csepp szójaszósszal ízesítjük.


Adjunk még hozzá az ötfűszer keverékből, legyen jó hangsúlyos az íze. 



Mi egy kis friss saláta levéllel kínáljuk.