2020. október 15., csütörtök

Káposztás párna

 Hozzávalók:


  • hajtogatott vajas tészta

  • káposzta
  • olaj
  • cukor
  • bors
  • tojás




Elkészítés:


Gyors és nagyon finom vendégváró süti.

Kissé másképp készül, mint ez a korábbi recept.

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/12/lila-kaposztas-parna.html

A lereszelt káposztát úgy pirítjuk meg mintha káposztás tésztát készítenénk.

Tehát egy kanálka olajon karamellizáljuk a kristálycukrot.


Beletesszük az előzőleg kissé besózott, vékonyra reszelt káposztát.
 

Kevergetjük amíg a karamell fel nem olvad.


Alaposan megborsozzuk.


Aranybarnára pirítjuk.
Lehűtjük.


A hajtogatott leveles tésztát kinyújtjuk, amennyiben szükséges.
Négyzetekre vágjuk és a négyzetek egyik felébe késsel 2-3 vágást vágunk. 

A másik oldalra halmozzuk a káposztát.

Felvert tojással körbekenjük az oldalakat, hogy a töltelék ne folyjon ki.


Kettéhajtjuk és a vágott felükkel felfelé sütőpapírral vagy alufóliával kibélelt tepsibe helyezzük a sütiket.


A tetejüket megkenjük felvert tojással.


180 C fokos sütőben megsütjük.


Langyosan és hidegen is nagyon finom.


Érdemes egyszerre több káposztát pirítani, mert a maradékot lefagyaszthatjuk egy későbbi káposztás tésztához.